Equipment Financing Short Term Loads Long Term Loans Working Capital best business loans SBA Loans Merchant Cash Advances Big Lines of Credit Small Business Loansbusiness loans

Vijesti

U okviru tradicionalne manifestacije „U Susret proljeću“ juče je kod ražljevačke vodenice zvane „Šutnjara“ održana kulturno-zabavna manifestracija „Proljeće na vodenici“, čiji je organizator Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Ražljevo“ iz Ražljeva.

Manifestacija je započela činom osveštenja vodenice, a nastavljena bogatim kulturno–zabavnim programom u kome su, pored domaćina, učestvovali kulturno-umjetnička društva „Krepšić“, „Ilićka „ i „Rudar“ iz Ugljevika, te Crkveno-pjevačka grupa „Lira“ iz Brčkog.

Protonamjesnik Dragan Jezdić, sveštenik ražljevački, naglašava da je vodenica u Ražljevu već postala mjesto gdje se ljudi svakodnevno sastaju i druže.

„Mnogo se ljubavi u prošlosti izrodilo kod vodenica, mnogi su se brakovi sklopili i došli smo na ideju da, kada već postoji vodenica, napravimo jedno druženje okupimo ljude iz okolnih sela i na neki način oživimo i sačuvamo od zaborava običaje i tradiciju srpskog naroda ovog kraja, istakao je protonamjesnik Jezdić. Weiterlesen

Titulu najbolje sportistkinje u 2010-oj primila je u Brčkom odbojkašica „Jedinstva“ Dijana Vasić, najbolji sportista je 15-godišnji  Saša Vuković iz Kluba borilačkih vještina u ovom gradu, a na svečanoj priredbi održanoj u petak uveče u Domu kulture uručena su i druga priznanja najsupješnijim pojedincima i sportskim kolektivima distrikta. Svečanom priredbom koju je Vladino Podoodjeljenje za sport organizovalo u petak uveče u brčanskom Domu kulture, po deseti put su uručena priznanja najboljima u 2010-oj godini. Nakon 2007. kada je prvi put proglašena za najbolju, odbojkašica „Jedinstva“ Dijana Vasić je ponovo ponijela titulu prve dame sporta u distriktu. Auitoritetom koji posjeduje i standardno dobrim igrama, Vasićeva je dala izuzetan doprinos nizu 4-strukih kruna svog kluba – kupova Republike Srpske i BiH, i šampionata države.

Sportista godine je mlađani Saša Sekulić koji će tek u februaru napuniti 16 godina. Član je KBV „Jedinstvo“, a prošle godine je na svjetskom kadetskom i juniorskom prvernstvu u kik-boksu osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Svoj talenat potvrdio je i titulama juniroskog prvaka BiH u ful-kontaktu i prvaka Republike Srpske u lou-kiku.

Kolektiv godine je OK Mladost Brčko-Ražljevo kome je laskavo priznanje pripalo za plasman u Premijer ligu BiH gdje su igrom i rezultatima opravdali ambicije i očekivanja svojih navijača i ljubitelja odbojke u Brčkom. Weiterlesen

Obnovljeni spomenik borcima Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945, koji nosi naziv «Borac- Partizan-Poziv na ustanak» otkriven je na skromnoj svečanosti koju je organizovao brčanski SUBNOR  u Ražljevu.

Tim povodom  predsjednik SUBNOR-a Distrikta Ilija Pajić je istakao da  je za obnovu ovog obilježja utrošeno 50.000 maraka, te da ovakvi spomenici podsjećaju na herojsku borbu protiv fašizma koja je vodjena na ovim prostorima u kojoj je svoj nesebičan doprinos dalo i  ustaničko Ražljevo.

Gradonačelnik, dr Miroslav Gavrić je naglasio da je došao kako bi prisustvom ovom činu odao počast svim palim borcima, kako u posljednjem, tako i u Drugom sjetskom ratu koji su svojom borbom omogućili da mi danas mirno živimo u BiH.

Sara Simikić (56) ubila se skokom u bunar u dvorištu kuće u Buzekari kod Brčkog, od tuge za ćerkom Suzanom, koja je svirepo ubijena 9. maja 2001. dok se vraćala iz osnovne škole, a tada je imala samo 15 godina.

Petra Miškić, komšinica Simkićevih, kaže da je juče ujutro oko pola sedam, dok je pila kafu, začula vrisak Sarine kćerke Mare (39), koja je zapomagala i plakala tražeći majku.

Odmah sam izašla i videla da su otvorena vrata na dvorišnom bunaru, dubokom oko 50 metara, a Sarini opanci ostavljeni pored njega. Mara je u očaju počupala sebi kosu i vrisnula:”Majko, što mi ne reče!” Sara je u poslednje vreme govorila kako ne može da živi bez Suzane i da mora da ide za njom. Nije mogla da preboli smrt Suzane, a nije je utešilo ni unuče od starije ćerke – priča Petra Miškić. Weiterlesen

© Copyright 2009-2013 razljevo.net - All Rights Reserved